PISATELJ,
NOVINAR IN
POLITIK

DOMAČIJA MIŠKA KRANJCA

VELIKA POLANA
Znamenitosti, ogledi

Ste že prebrali Strici so mi povedali, Na valovih Mure in Grlice...

Miško Kranjec (1908-1983)

Bil je pisatelj, novinar in politik. Največ je pisal o domačinih in svojem domačem kraju. Napisal je preko 50 romanov, novel in črtic. Spada med predstavnike socialnega realizma. Najbolj znana dela so Strici so mi povedali, Na valovih Mure in Grlice, Svetlikanje jutra, Povest o dobrih ljudeh in druga. Muzej je zasnovan kot kombinacija spominske sobe – delovna soba pisatelja s knjižnico, galerije z laičnimi oljnimi platni in lastnimi fotografijami ter sobe, kjer lahko izvemo vse o pisateljevem rojstnem kraju. Za spomin lahko kupimo zanimive izdelke, saj ima občina Velika Polana ohranjeno unikatno domačo obrt. Po pisatelju se imenuje tudi osnovna šola v naselju.

Obiskovalcem nudimo voden ogled domačije Miška Kranjca, kjer je ohranjena delovna soba in stalna razstava njegovih knjig, fotografij in likovnih del. Samo dvorišče domačije so dopolnili Doživljajsko ustvarjalni ateljeji, kjer najdejo prenočišče umetniki, lahko pa so to le kolesarji, pohodniki ali posamezniki, ki si želijo doživeti naše podeželje. Na domačiji Miška Kranjca so organizirani različni kulturni dogodki in literarni večeri, ki se odvijajo v mirnem ambientu pod »lugašami«, iz katerega se izdela Miškovo vino.

Galerija slik

Ponudba

ztk-beltinci-domacija-miska-kranjca-velika-polana

Rojstna hiša

Ogled rojstne hiše pisatelja Miška Kranjca. Domačija z muzejem hrani pisateljevo delovno sobo s knjižnico, njegovimi slikami in fotografijami ter prostor s prezentacijo pisateljevega življenja in kraja Velika Polana.
Vstopnina: 2,50 € (do 10 oseb), 2,00 € (skupine)

Delovni čas

Po predhodnem dogovoru oziroma najavi.

Informacije

TIC ŠTRK, Velika Polana 111, 9225 Velika Polana
Telefon.: 02 57 37 327, mobilni telefon: 041 528 678
E-pošta: strk.slo@siol.net, obcina@velika-polana.si
Splet: www.strk.si, www.velika-polana.si

Loading Dogodki

Prihajajoči Dogodki › Domačija Miška Kranjca

Dogodki Search and Views Navigation

Dogodek Views Navigation

  • Pod kategorijo Domačija Miška Kranjca trenutno ni dogodkov.
Prireditve